Zašto LED

U pravilu LED sijalice koriste i do 90% manje električne energije od standardnih sijalica. Emituju neuporedivo bolji spektar svetlosti i radni vek im je oko 35.000 sati, zavisno od proizvođača. LED tehnologija nam trenutno pruža najefikasniji način za uštedu energije i očuvanje prirodnih resursa kada je u pitanju rasveta.

Studije su pokazale da LED sijalice koriste 50% manje energije od fluokompaktnih sijalica, te da u većini slučajeva imaju 10 puta duži radni vek. LED sijalice su izdržljivije, ekološki prihvatljivije, otporne su na udarce i vibracije, pružaju odličan kvalitet svetlosti kako u zatvorenim tako i u otvorenim prostorima.

LED sijalice emituju mnogo manje toplote od fluokompaktnih sijalica i sijalica sa žarnom niti. U većini slučajeva može se osetiti razlika u temperaturi ako se nalazite u blizini sijalice. Radna temperatura LED sijalica je 50°C što je mnogo manje od fluokompaktnih sijalica, sijalica sa žarnom niti i halogenih sijalica.

LED izvori svetlosti su proizvedeni od elektronskih elemenata koji elektroluminescencijom pretvaraju električnu energiju direktno u svetlost te predstavljaju relativno novu tehnologiju koja ubrzano napreduje u smislu performansi, dok cijene konstantno padaju.

Poređenje efikasnosti sijalica

LED tehnologija se prvobitno počela koristiti u kalkulatorima, satovima i daljinskim upravljačima. To su elektronske naprave sa malim transformatorima, skupovima čipova i diodama koje emituju svetlost. Rade to veoma dobro i efikasno, pretvarajući većinu potrošene energije u svjetlost, a samo mali dio u toplotu.

S druge strane sijalice sa žarnom niti većinu potrošene energije (95%) pretvaraju u toplotu, a jako mali dio (5%) u svetlost.

Što se tiče izbora boje, danas postoji širok spektar boja koje emituju LED sijalice, za razliku od prvih LED sijalica koje su mogle emitovati samo plavo-belkastu svetlost. Može se birati između tople bele, neutralne bele i hladne bele boje te RGB (kombinacije crvene, zelene i plave boje) koje daju do 16.000.000 raznih nijansi boja.

Weiss Light u svom asortimanu nudi razne veličine LED sijalica, tako da nećete imati problema sa zamenom postojećih.

Onlajn prodavnica je u fazi izrade. — Porudžbu možete obaviti putem telefona. Dismiss