Vesti

Weiss Light tri puta uvećao proizvodne kapacitete - "Nekradljiva sijalica" i LED zamena za neonke novine na tržištu

Vesti >>

Portal eKapija raspisao je konkurs za najbolju investiciju u 2017. godini - Aurea 2018, a u susret novim dobitnicima posetili smo kompanije koje su prošle godine ušle u uži krug nominacija, da vidimo dokle su stigle u svom poslovnom razvoju.

Stručni žiri je prethodne godine priznanje za društvenu korisnost dodelio kompaniji Weiss Light, koja je u međuvremenu završila gradnju još jednog objekta u svojoj fabrici u Ugrinovcima, gde proizvodi LED sijalice za široku upotrebu. Ovom investicijom kapacitet proizvodnje je sa milion sijalica godišnje, najrazličitijih vrsta i namena, povećan na tri miliona komada, od čega veliki broj čine i reflektori.

Stigla je i nova oprema, odnosno mašine potrebne da bi ispratile povećanu proizvodnju, od kojih su neke konstruisali upravo stručnjaci Weiss Lighta.

Prva srpska fabrika LED sijalica razvila je i novi patent – takozvanu nekradljivu sijalicu, koja se ne može skinuti bez posebnog alata, a koji ujedno služi i za njeno montiranje. Napravljena je prevashodno za javne prostorije, zgrade, hotele, otvorene pijace i slična mesta na kojima je česta krađa sijalica.

Inovacije sa pečatom "Made in Serbia"

U proizvodnom pogonu beogradske kompanije u Ugrinovcima, podsetimo, obavlja se ceo proces nastanka sijalice – od pravljenja alata, preko skice, sklapanja, do ambalažiranja i reciklaže. Tako su Weiss Light sijalice 100% srpski proizvod, odnosno domaći know-how, čime Srbija postaje ozbiljan konkurent u regionu i Evropi u ovoj oblasti. 

Kompanija se bavi i proizvodnjom svetlećih LED reklama, neonki, reflektora, a u proteklom periodu, kako navode, izvršili su i niz prepravki industrijske rasvete sa konvencionalne na LED rasvetu. 

- Mnogo je preduzeća, proizvodnih hala i objekata koji imaju stare reflektore, takozvana zvona, a nemaju dovoljno sredstava ili postoji neki drugi ometajući faktor da ugrade LED rasvetu. Za te potrebe uradili smo rekonstrukciju postojećih rasvetnih tela na LED tehnologiju, čime se praktično rekonstruiše i celo rasvetno telo - objašnjavaju iz Weiss Light-a.

Viktor Vajs na dodeli nagrade Aurea

Tržištu su nedavno ponudili još jednu novinu - zamenu za klasičnu neonsku sijalicu.

- Naši stručnjaci uspeli su da naprave LED zamenu za fluo cev, a kompletnu inovaciju - od ideje i crteža do finalnog proizvoda, realizovali smo u okviru kompanije. To je još jedan artikal sa pečatom domaće proizvodnje koji sa ponosom predstavljamo - navode za naš portal u ovoj kompaniji.

Energetski efikasno osvetljenje i društvena odgovornost

LED sijalice koje proizvodi Weiss Light mogu da rade 35.000 sati, čime se postižu značajne uštede za kućni budžet, a karakteriše ih odsustvo otrovnih materija, kao i ultravioletnog (UV) i infracrvenog (IR) zračenja. Izrađuju se od materijala koji se mogu reciklirati, pa su u potpunosti ekološki prihvatljive.

Kompanija je još dominantno usmerena na domaće tržište, pošto smatraju da "u našoj zemlji ima mnogo toga da se radi" i da "nema potrebe za širenjem poslovanja dok ne osvetle celu Srbiju".

U skladu sa tim, nastavljaju i sa aktivnostima vezanim za društveno odgovorno poslovanje. Nastojeći da, kako kažu, svima izađu u susret, u okviru karavana koji su sami pokrenuli - "Osvetlimo Srbiju", vrše zamenu konvencionalnih sijalica na LED osvetljenje.

- Karavan koji osvetljava Srbiju nastaviće da se kreće širom zemlje i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su kako domaćinstava tako i javne ustanove, pozorišta, vrtići, bolnice... - ističu u Weiss Light-u.

U kompanija najavljuju i da postoje planovi za dalji rast i širenje poslovanja, od kojih su neki već u procesu realizacije i trebalo bi da doprinesu još bogatijem asortimanu, kao i rastu broja zaposlenih i maloprodajnih objekata u narednom periodu.

M.A., izvor: www.ekapija.com

 

« Nazad
Profil firme

U proizvodonom pogonu na 1200 m2 u Ugrinovcima zaokružen je čitav proces proizvodnje, od repromaterijala do finalnog proizvoda. Kompanija je tokom godina bitno i kontinuirano investirala u tehnologiju i osoblje, nudeći konstantno tržištu nove ideje.

Tehnička opremljenost

Pored inžinjera i dizajnera, laboratorija je opremljena i modernim mašinama, a koristi i najsavremeniju 3D softversku tehnologiju, koja omogućava kvalitetno izrađenu konstrukciju u skladu sa definisanim zahtevima i standardima.

Zaposlenje

Weiss light je u stalnoj potrazi sa ljudima koji su spremni da se pridruže našem uspešnom timu. Pogledajte spisak otvorenih radnih mesta, popunite prijavu i konkurišite za poziciju koja vam najviše odgovara.