Kuehne Nagel

Firma koja obezbeđuje usluge logistike i transporta kako u domaćem tako i u međunarodnom transportu robe i koja ima više od 10.000 m2 distributivnog skladišnog prostora, imala je veliki problem sa nedovoljno osvetljenim prostorom pa su samim tim uslovi rada bili znatno otežani. Slaba osvetljenost je čest problem kod velikih poslovnih prostora i magacina, a razlog je loše urađena fotometrija projekta ili slabiji kvalitet proizvoda – koji posle određenog vremena nakon montaže više ne daje istu količinu svetla.
Problem slabe rasvete nosi sa sobom lošu organizaciju, nepreglednost, a i neproduktivnost zaposlenih.

KlijentKuehne Nagel
RasvetaFelix Pro
Broj rasvetnih tela23

O projektu

Menadžment ove kompanije nas je kontaktirao kako bismo osmislili najbolju opciju za njihov problem i kako bi dobili efikasno i dugotrajno rešenje. Na osnovu njihovog zahteva smo uradili fotometrijski proračun i dopunili njihovu postojeću rasvetu sa 23 komada naših Felix pro 150 reflektora. Ovaj model LED reflektora karakteriše veoma kvalitetna elektronika – OSRAM Hi Power diode, kao i napajanje za koga je zadužena svetski poznata kompanija MEANWELL.  Naš stručni tim se opredelio za ovaj model svetiljke jer je visina magacinskog prostora 13 metara, a ugao rasipanja svetla je trebalo da bude pod 45 stepeni. Fokus rasipanja svetla je trebalo da bude na rafovima i policama, zbog same prirode posla.
Posao je dogovoren tako da kompletan projekat počevši od nabavke, demontaže i montaže odradi naša komapnija, što smo i uradili i za šta smo dobili još jednog zadovoljnog klijenta.

O proizvodu - Felix Pro

S’ obzirom na to da je Felix Pro model pre svega industrijski reflektor, inženjeri naše fabrike su ga projektovali tako da radi i u najtežim uslovima, s’ toga i nosi oznake IP 67 i IK 08. Dvanaesto-milimetarski raspon rebara aluminijumskog kućišta obezbeđuje dobar protok vazduha i savršeno hlađenje, što je dokazano i na projektima gde ovaj reflektor funkcioniše na temperaturi od oko 70 C. Sa opsegom svetlosnog fluksa od 18000 do 25.000 lumena, njegov učinak je dokazano kvalitetan na visinama od 6 do 30 metara što potvrđuju brojni projekti na kojima se našao ovaj Weiss Light model industrijske rasvete kao što su: fabrička dvorišta, staze, parkovi, parkinzi, fasade, bilbordi, hale, magacini, skladišta, teniski i drugi sportski tereni. Ovaj dugovečni model garanutuje pouzdan rad, ekonomičnost i racionalizaciju troškova što rezultira brzom otplatom investicije prelaska na LED tehnologiju.

Specifikacija proizvoda

Snaga 120W/130W/140W/150W/160W
Boja svetla 2700K-6500K
Svetlosni fluks 19200Lm/20800Lm/22400Lm/24000Lm/25600Lm
Svetlosna efikasnost 160Lm/W
Stepen iskorišćenja >0.9
Vreme startovanja <0.5s
Radni napon 200-250V AC
Radni vek 30 000 sati
Radna temperatura -40C – +60C
Kućište Ekstrudovani aluminijum
Stepen zaštite IP 67
Boja kućišta plastifikacija siva