Kompanija „Weiss light“ predstavila inovacije na sajmu građevinarstva: Ideje dekoratera sprovodimo u delo

Domaća kompanija „Weiss light“, proizvođač sijalica i druge vrste rasvete, predstavila je svoj inovativni dizajn na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu.

– Osnovni proizvod je isti, sijalice koje sami pravimo i, za razliku od drugih ponuđača na tržištu, proizvodimo svaki njihov delić, ne sastavljamo kupljene segmente. Same sijalice spadaju u primarno, odnosno glavno svetlo, dok lusteri spadaju u dekorativno svetlo. To je neka osnovna podela rasvete – objašnjava Viktor Vajs, direktor kompanije „Weiss light“.

Učešćem na prestižnom “Light + Building Frankfurt Messe” sajmu u Frankfurtu, kako kaže Vajs, uvideli su da su u znatnoj prednosti u odnosu na konkurenciju.

– Mnogi ponuđači su imali loš kvalitet osnovnog proizvoda, LED sijalica, dok su na osnovu lepog dizajna svetiljki određivali visoke cene kompletnog proizvoda – objašnjava Vajs i dodaje da se njihova firma diči time što sve pojedinačne segmente jedne sijalice prave sami i zbog čega iza svakog proizvoda mogu da stanu garancijom od dve godine.

To ih je podstaklo da i sami razviju sektor dizajna, u saradnji sa arhitektama i inženjerima.

– Sve što osmisli arhitekta kao kreativni stvaralac, ili sam klijent, mi možemo da proizvedemo. To je tehnički izvodljivo jer imamo svoje postrojenje i tim inženjera, te svaku zamisao možemo da sprovedemo u delo. Po pravilu su uvek zanimljivi projekti koji se rade na osnovu pojedinačne narudžbine, kada pravimo prototipove koji ne ulaze u serijsku proizvodnju – objašnjava Vajs.

Kada je reč o asortimanu, ova kompanija nudi kompletan asortiman led svetala.

– Prednost naših proizvoda je ušteda električne energije, ali i to što je osvetljenje koje pružaju, zdravije i prijatnije oku, jer nema treperenja. To su najistaknutije karakteristike led svetla. “Weiss light” je nudi kompletan asortiman kako za enterijer, tako i za eksterijer. U ponudi su, sada već čuvena “srbijanka” – prva srpska sijalica, minjonka, halogenska sijalica, led trake raznih snaga, kao i led cev koja je zamena za klasičnu neonku. Tu su i “nekradljiva” sijalica, koju ne možete odvrnuti bez posebnog ključa; “Weiss” se specijalizovao i za industrijsku rasvetu, led panele i kancelarijsko svetlo, a u posebno je popularno i “wall wash” osvetljenje, koje ima ulogu da sakrije sve nesavršenosti na fasadama – dodaje Vajs, ističući da svakom zahtevu klijenta prilaze individualno, što je pokazalo odlične rezultate.

Izvor: www.blic.rs