Vesti

PRVA SRPSKA FABRIKA LED SIJALICA "WEISS LIGHT" POSTALA REGIONALNI LIDER: Više svetla za 10 puta manje novca

"Weiss Light" je prva srpska fabrika LED sijalica, a danas je lider u proizvodnji LED rasvete u čitavom regionu. Pre pet godina rodila se ideja o proizvodnji sijalica i bavljenju kućnom rasvetom. Kako je rasla svest o uštedi sa LED rasvetom, tako se i ova kompanija razvijala. Ivan Vajs, osnivač i vlasnik kompanije "Weiss Light", u razgovoru za Srpski telegraf naglašava kako celokupan proces proizvodnje završavaju sami.


Od trgovca do lidera u proizvodnji LED rasvete

WEISS LIGHT je prva srpska fabrika LED sijalica. Ova porodična firma osnovana je 2014. godine pod okriljem preduzeća „International Health“, a danas je lider u proizvodnji LED rasvete u regionu.

Na početku poslovanja kompanija se bavila uvozom i prodajom LED rasvete. Kako je broj reklamacija bio sve veći, odlučili su da kupe najkvalitetnije nemačke i američke mašine i pokrenu sopstvenu proizvodnju. Danas u proizvodnom pogonu na 1.200 kvadrata u Ugrinovcima za osam sati proizvedu 3.000 LED sijalica, 1.700 LED cevi, nešto više od 200 primeraka industrijske LED rasvete i 900 reflektora. Trenutni kapaciteti proizvodnje su preko dva miliona rasvetnih tela godišnje, a plan je povećanje za 20 odsto, kao i proširenje poslovanja i kapaciteta otvaranjem fabrike na Palama u BiH na jesen ove godine.


Kompanija „Weiss light“ predstavila inovacije na sajmu građevinarstva: Ideje dekoratera sprovodimo u delo

Domaća kompanija „Weiss light“, proizvođač sijalica i druge vrste rasvete, predstavila je svoj inovativni dizajn na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu.

- Osnovni proizvod je isti, sijalice koje sami pravimo i, za razliku od drugih ponuđača na tržištu, proizvodimo svaki njihov delić, ne sastavljamo kupljene segmente. Same sijalice spadaju u primarno, odnosno glavno svetlo, dok lusteri spadaju u dekorativno svetlo. To je neka osnovna podela rasvete - objašnjava Viktor Vajs, direktor kompanije „Weiss light“.

Učešćem na prestižnom “Light + Building Frankfurt Messe” sajmu u Frankfurtu, kako kaže Vajs, uvideli su da su u znatnoj prednosti u odnosu na konkurenciju.


SIJAJ "SRBIJANKA" Ovo je prva domaća LED sijalica a troši deset puta manje struje

Srbija ima svoju led sijalicu "srbijanku" koja se proizvodi u pogonu kompanije "Weiss Light" u Ugrinovcima, i troši i do deset puta manje struje.

Led sijalica popularna je u širokoj potrošnji poslednjih sedam godina zbog štedljivosti energije, pa tako i novca. Takođe, njihovo zračenje je daleko zdravije po okolinu.

- Led sijalice troše manje struje za proizvodnju iste količine svetla, i to je korisno po budžet potrošača. Međutim, samim tim se troši i manje resursa za proizvodnju same struje, što ih čini i ekološkim. Po mojim proračunima, kada bi se umesto običnih koristile led sijalice, i to samo u domaćinstvima, na godišnjem nivou bi se u Srbiji uštedelo čak 500 miliona evra. Zamislite, potrošači bi imali deset puta manji utrošak struje - objašnjava objašnjava Ivan Vajs, osnivač fabrike "Weiss Light".


Weiss Light tri puta uvećao proizvodne kapacitete - "Nekradljiva sijalica" i LED zamena za neonke novine na tržištu

Portal eKapija raspisao je konkurs za najbolju investiciju u 2017. godini - Aurea 2018, a u susret novim dobitnicima posetili smo kompanije koje su prošle godine ušle u uži krug nominacija, da vidimo dokle su stigle u svom poslovnom razvoju.

Stručni žiri je prethodne godine priznanje za društvenu korisnost dodelio kompaniji Weiss Light, koja je u međuvremenu završila gradnju još jednog objekta u svojoj fabrici u Ugrinovcima, gde proizvodi LED sijalice za široku upotrebu. Ovom investicijom kapacitet proizvodnje je sa milion sijalica godišnje, najrazličitijih vrsta i namena, povećan na tri miliona komada, od čega veliki broj čine i reflektori.


Dodeljene nagrade „KORAK U BUDUĆNOST“

Na 61. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća najuspešnijim izlagačima dodeljene su tradicionalne nagrade i priznanja “Korak u budućnost”.

Za oblast “rasveta” nagradu je dobio:

Weiss Light d.o.o., Beograd, za nekradljivu sijalicu


Prva srpska LED sijalica stiže iz Ugrinovaca - Kompanija Weiss Light razvila i zamenu za industrijska zvona

Kompanija Weiss Light iz Beograda prva je srpska fabrika LED sijalica i jedina u regionu koja proizvodi LED sijalice za široku upotrebu. U pogonu u Ugrinovcima obavlja se ceo proces nastanka proizvoda – od pravljenja alata, preko skice, sklapanja, do ambalažiranja i reciklaže, pa je tako reč o 100% srpskom proizvodu. Osim LED sijalica kompanija se bavi i proizvodnjom svetlećih LED reklama, neonki, reflektora, te prepravkom postojeće na LED rasvetu.

Godišnje proizvode milion sijalica najrazličitijih vrsta i namena, a upravo rade na razvijanju zamene za industrijsku rasvetu, odnosno zvona, kao i na proširenju postojećih kapaciteta.


Nominovani za "Aurea" nagradu

Weiss Light - Prva srpska fabrika LED sijalica

Beogradski Weiss Light prva je srpska fabrika LED sijalica i jedina kompanija u regionu koja proizvodi LED sijalice za široku upotrebu. U pogonu u Ugrinovcima obavlja se ceo proces nastanka sijalice – od pravljenja alata, preko skice, sklapanja, do ambalažiranja i reciklaže, pa su Weiss Light sijalice 100% srpski proizvod. Godišnje se proizvede milion sijalica najrazličitijih vrsta i namena.


'Srbijanka' kao novi srpski brend - Kompanija Weiss Light iz Beograda proizvodi prvu domaću LED sijalicu

Kompanija Weiss Light iz Beograda prvi je srpski proizvođač LED sijalica. Ova porodična firma osnovana je 2015. godine, pod okriljem preduzeća International Health koje se bavi prevashodno preparatima koji čuvaju zdravlje i pomažu u izlečenju teških bolesti. Vodeći računa o zdravlju i ekologiji ova kompanija se jedno vreme bavila uvozom i prodajom LED sijalica iz Kine, ali kako je broj reklamacija bio sve veći, odlučili su da stave tačku na ovaj deo priče i pokrenu sopstvenu proizvodnju.


Profil firme

U proizvodonom pogonu na 1200 m2 u Ugrinovcima zaokružen je čitav proces proizvodnje, od repromaterijala do finalnog proizvoda. Kompanija je tokom godina bitno i kontinuirano investirala u tehnologiju i osoblje, nudeći konstantno tržištu nove ideje.

Tehnička opremljenost

Pored inžinjera i dizajnera, laboratorija je opremljena i modernim mašinama, a koristi i najsavremeniju 3D softversku tehnologiju, koja omogućava kvalitetno izrađenu konstrukciju u skladu sa definisanim zahtevima i standardima.

Zaposlenje

Weiss light je u stalnoj potrazi sa ljudima koji su spremni da se pridruže našem uspešnom timu. Pogledajte spisak otvorenih radnih mesta, popunite prijavu i konkurišite za poziciju koja vam najviše odgovara.